vrijdag, 31. augustus 2007 - 21:34

Afsluiting fietspad Markerwaarddijk (dijk Enkhuizen-Lelystad)

Lelystad

Vanaf maandag 3 september a.s. gaan provincie Flevoland en Rijkswaterstaat aan de slag met de dijk Enkhuizen-Lelystad. Tussen de Trintelhaven en de spuisluizen bij Lelystad wordt er onderhoud gepleegd aan het fietspad op de dijk en aan het dijktalud aan de IJsselmeerzijde. Ook wordt de verpozingsplaats in de bocht nabij de spuisluizen bij Lelystad opgeknapt en wordt het terrein bij Trintelhaven van een asfaltverharding voorzien. Dit meldt de gemeente Lelystad op haar site.

In verband met deze werkzaamheden wordt het fietspad tussen Trintelhaven en de Oostvaardersdijk te Lelystad vanaf maandag 10 september t/m vrijdag 19 oktober afgesloten voor alle verkeer. Dit is noodzakelijk omdat het fietspad wordt opgebroken, gebruikte materialen moeten uitharden en om de veiligheid van de gebruikers van het fietspad te garanderen. Het fietspad wordt ook gebruikt door werkverkeer.

Tijdens de afsluiting van het gedeelte fietspad wordt er geen alternatieve route aangegeven. Een reëel alternatief is namelijk niet beschikbaar. Fietsverkeer zal gebruik moeten maken van de afsluitdijk of van de route via Amsterdam. De autoweg op de dijk blijft beschikbaar. Wel kunnen weggebruikers enige hinder ondervinden van de aanwezigenheid van werkverkeer en van tijdelijke snelheidsbeperkingen.

De werkzaamheden hebben als doel het in stand houden van het fietspad en het verbeteren van het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruikers
Meer informataie vindt u op de www.flevoland.nl
Provincie:
Tag(s):