zondag, 20. mei 2007 - 20:47

Aftrap Internationaal Folkore Festval Zeeland 2007

Sas van Gent

Afgelopen zaterdag was de aftrap van het Internationaal Folklore Festival Zeeland, dat dit jaar zal plaats vinden van 14 tot en met 22 juli te Sas van Gent. Naast een presentatie van de groepen die aanwezig zullen zijn op het festival werden de gastouders verrast op een Spaanse avond met paella. Tevens werd de nieuwe website van het festival gepresenteerd.

Afgelopen zaterdag was de aftrap voor het Internationaal folklore festival waarvoor een zeventigtal medewerkers en gastouders bij elkaar kwamen in café de Reseda te Sas van Gent. Onder het genot van een echte Spaanse paella en diverse tapas werd het 33ste festival gepresenteerd aan de gastouders.

Op het menu van deze Spaanse avond stond de presentatie van de groepen die het festival zullen bezoeken en de presentatie van de totaal vernieuwde website van het folklorefestival.

De groepen die het festival dit jaar zal presenteren, zijn: Ghana, Dominicaanse Republiek, Brazilië, Noord-Cyprus, Ierland en België. Daarnaast zal na elke voorstelling een after-party plaatsvinden met o.a. de Mansana Salsa Band en The Gents (uit Sas van Gent).

De aanwezige gastouders konden alvast hun voorkeur voor logees opgeven. De gastoudercommissie van het festival is echter nog dringend opzoek naar gastouders die hun huis en hart willen openstellen voor onze gasten uit Ghana, Dominicaanse Republiek, Noord-Cyprus en Brazilië. Aanmelden kan via de vernieuwde website.

De website van het Internationaal folklore festival Zeeland was dringend aan vernieuwing toe. Wat vroeger een statische informatieve site was, is nu een informatieve maar ook interactieve website. De website die nu geheel in de huisstijl van het festival is opgemaakt, brengt iedereen op de hoogte van het hoe en wat van het festival.

Ook in de festivalweek zelf zal de website actueel blijven. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de dag na een optreden de foto’s hiervan op de website te zien. Het adres van de website is www.zeelandmeets.nl.
Provincie:
Tag(s):