dinsdag, 9. oktober 2007 - 17:13

Afval gaat ondergronds

Lelystad

Woensdag 10 oktober neemt wethouder Patrick Tetteroo officieel de eerste ondergrondse restafval container aan de Zeelaan in Lelystad in gebruik. Bij de hoogbouw in de Zeelaan worden de huidige bovengrondse containers vervangen door ondergrondse exemplaren. Dit heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Door het gebruik van de ondergrondse restafval containers wordt het straatbeeld een stuk fraaier. Er kan alleen gebruik van worden gemaakt door bewoners van de hoogbouw. Zij kunnen met hun milieupas toegang krijgen tot de inworpzuil van de container. Zo wordt ook afvaltoerisme beter voorkomen. Tenslotte zijn de containers ook groter dan de bestaande, zodat meer afval in één keer kan worden meegenomen.

In samenwerking met de buurtvoorlichters zijn de bewoners persoonlijk geïnformeerd en op de hoogte gebracht van het nieuwe systeem. Naast het verstrekken van de goede inzamelvoorzieningen en op de juiste wijze informeren wordt ook de controle en handhaving intensief ingezet om de overgang naar het nieuwe systeem soepel te laten verlopen.
Provincie:
Tag(s):