maandag, 21. mei 2007 - 13:50

Agent wordt meters meegesleurd bij achtervolging

Wijchen

Tijdens hun surveillance zagen politieagenten in de wijk Zwanenveld in Nijmegen opvallend rijgedrag van een automobilist. Toen zij hem staande hielden, bleek dat de man gezocht werd.De agent zag dat de bestuurder zijn auto weer wilde starten en probeerde hem door het raam vast te pakken. De verdachte wist toch weg te rijden en de agent werd daardoor enkele meters meegesleurd.

Vervolgens ontstond een achtervolging vanaf het Takenhofplein naar de Schoenaker in Wijchen. Tijdens de achtervolging bracht de verdachte, een 24-jarige man uit Wijchen, verschillende weggebruikers in gevaar. Hij negeerde een rood verkeerslicht, reed meerdere malen tegen het verkeer in en reed over het fietspad. De politie achtervolgde hem met sirene en zwaailicht, ook om andere weggebruikers te waarschuwen.

Op de Schoenaker in Wijchen probeerde de politie de verdachte in te halen. Daarop probeerde de man de politieauto van de weg te drukken. Na een aanrijding kwamen beide voertuigen tot stilstand en ging de verdachte er te voet vandoor. In het weiland kon hij vervolgens worden aangehouden.

De man is ingesloten op het politiebureau. De agent heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De zaak wordt verder onderzocht.
Provincie:
Tag(s):