maandag, 26. november 2007 - 8:05

Agenten gewond bij massale vechtpartij

Hoorn

In de nacht van zaterdag 24 november op zondag 25 november zijn vier agenten gewond geraakt bij een massale vechtpartij op de Roode Steen in Hoorn. Er werden negen arrestaties verricht.

De agenten van het Horeca Interventie Team grepen om 01.40 uur in na een ruzie op straat, voor een café. Eén van de latere verdachten, een 25 jarige man uit Hoorn, wilde stomdronken een café in. Hij werd terecht geweigerd door de portier waarna de dronken man amok begon te maken. Agenten namen hem over en wilden hem een eenvoudige bekeuring geven wegens het verstoren van de openbare orde.

Kennissen van de man bemoeiden zich hiermee en werden agressief. De agenten werden bedreigd, geschopt en geslagen. Door de agenten werd pepperspray gebruikt en tevens werd een diensthond ingezet. Er vielen klappen over en weer. Een agent liep een gebroken kaak op, een tweede enkele kneuzingen en blauwe plekken ondermeer in zijn gezicht, een derde had last van zijn rug, knie en elleboog en een vierde had last van zijn knie.

Een 21-jarige verdachte uit Hoorn werd gebeten door een diensthond. Hij liep een klein wondje in zijn bovenbeen op maar hoefde niet meteen door een arts te worden behandeld. Deze man was in het begin van dit jaar eerder betrokken bij een geweldsincident in Hoorn maar zijn inbewaringstelling was geschorst.

Een vrouwelijke 25-jarige verdachte uit Hoorn moest in het ziekenhuis worden behandeld aan een verwonding aan haar knie waarna ze alsnog kon worden ingesloten.

Eén verdachte, een 24-jarige man, komt uit Medemblik de overige vijf zijn mannen van 25, 21, 28, 28 en 29 jaar oud en komen allen uit Hoorn.

Een 17-jarig meisje dat was aangehouden omdat ze niet weg wilde gaan, werd in de loop van de nacht overgedragen aan haar ouders.

Alle andere verdachten zijn in overleg met Justitie in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

De politieleiding neemt de zaak hoog op omdat de agenten ernstig zijn belemmerd in hun normale werkzaamheden. Aan de betrokken agenten wordt nazorg verleend.
Provincie:
Tag(s):