maandag, 1. oktober 2007 - 15:28

Agenten op tweewielers aangevallen

Zwanenburg

Een surveillerende motoragent zag zondagmiddag rond 16.00 uur op de Dennenlaan een zwarte bromscooter rijden met daarop twee jonge mannen. Het duo ging er bij het zien van de politieman vandoor. Er ontstond een achtervolging die via Halfweg leidde naar Amsterdam.

Daar stopte de bestuurder van de bromscooter plotseling en viel de passagier de agent aan, probeerde tevergeefs de sleutels van de motor te grijpen en duwde de motor omver. Hij sprong weer achter op de bromscooter en wist met de bestuurder te ontkomen. De agent is niet gewond geraakt. De politie is op zoek naar de verdachten.

In Zandvoort is zondagavond een politieman zonder enige aanleiding door een 41-jarige Zandvoorter van zijn fiets geslagen. De politieman fietste rond 18.45 uur over het Raadhuisplein toen de verdachte naar hem toeliep en hem een vuistslag tegen zijn hoofd gaf. De agent kwam hierdoor ten val.

De verdachte is direct aangehouden. Hij verzette zich maar kon na een worsteling in de boeien worden gewerkt. Hierbij is pepperspray gebruikt. De man is ingesloten en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De agent heeft licht oogletsel opgelopen.
Provincie:
Tag(s):