zondag, 26. augustus 2007 - 15:41

Agenten schieten Bulterriër dood

Voerendaal

Twee hondengeleiders van de politie hebben zondagmiddag een Bulterriër doodgeschoten toen zij door het agressieve beest werden belaagd. Dit gebeurde in Voerendaal op een wandel- en fietspad ter hoogte van de Cortenbacherdreef, meldt de politie Limburg-Zuid.

Twee hondengeleiders van de politie gingen na een melding dat twee honden een andere hond hadden aangevallen en zwaar hadden verwond, naar Voerendaal toe en wisten de eerste hond te vangen. Toen zij de tweede hond wilde vangen, keerde deze zich tegen de twee agenten en viel hen aan. Zij zagen zich hierop genoodzaakt de hond neer te schieten. Getuigen verklaarden dat de honden al enige tijd rondliepen in de omgeving, waar op dat moment veel wandelaars en fietsers actief waren.

De 41-jarige eigenaar van de twee honden meldde zich even later. Hij bleek op zoek te zijn naar zijn twee Amerikaanse Bulterriërs, die enkele uren eerder waren losgebroken. De hond die door de twee Bulterriërs was aangevallen, is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. In overleg met het openbaar ministerie zal de politie een dierenarts verzoeken de tweede Bullterriër te laten inslapen.
Provincie:
Tag(s):