zaterdag, 29. september 2007 - 22:44

Agenten schieten op vluchtende verdachten

Tilburg

Na een wilde achtervolging over de A58 heeft de politie op de vluchtende verdachten geschoten in een poging hen tot stoppen te dwingen. Agenten wilde bestuurder van de auto een blaastest afnemen en gaven hem een stopteken waarna hij ervandoor ging. Na een langdurige achtervolging waarbij de auto's zelfs in botsing met elkaar kwamen, belandde de voortvluchtige bestuurder met zijn auto in de sloot. De drie inzittenden gingen ervandaar waarna de agenten enkele schoten losten.

Surveillanten van het KLPD zagen de auto al slingerend over de A58 rijden en gaven hem een stopteken. De bestuurder negeerde dat en trapte het gaspedaal in richting België. Daar botste de auto op de achtervolgende agenten. Hierbij raakte niemand gewond en de bestuurder besloot er wederom vandoor te gaan.

Uiteindelijk raakte de auto op de A58 in de buurt van Tilburg van de weg en belandde in een sloot. De drie inzittenden maakten zich uit de voeten waarbij de agenten enkele schoten losten. Dit kon niet voorkomen dat de mannen wisten te ontkomen. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident.
Provincie:
Tag(s):