dinsdag, 31. juli 2007 - 15:38

Agenten trainen Poolse politiebikers

Gouda

Instructeurs van Politie Hollands Midden hebben de afgelopen week in Polen politiebikers opgeleid. In de stad Krakau slaagden de eerste elf Poolse agenten voor de opleiding van politiebiker. Tijdens de aanwezigheid van de Nederlandse delegatie ontving Commissaris Gideon Huijsse van Politie Hollands Midden de hoogste Poolse onderscheiding voor buitenlanders, zo meldt het politiekorps vandaag.

Politie Hollands Midden heeft het concept van de politiebiker vanuit Philadelphia in Amerika overgebracht naar Nederland. Het concept sloeg aan en inmiddels werkt het overgrote deel van de korpsen in Nederland met politiebikers. Ze kunnen in stedelijke gebieden snel ter plaatse zijn en zijn makkelijk aanspreekbaar voor fietsers/voetgangers en omgekeerd.

De Poolse politie heeft bij Hollands Midden aangegeven dat ook zij graag met het concept van politiebikers aan de slag wilde om dichter bij de bevolking te komen staan. Afgelopen week is de daad bij het woord gevoegd en zijn er elf politiebikers door drie instructeurs van Hollands Midden opgeleid. Aan het einde van de week hebben ze hun diploma ontvangen. Dit project is één van de vele voorbeelden van de intensieve samenwerking tussen Politie Hollands Midden en de Poolse Politie.
Provincie:
Tag(s):