zaterdag, 6. oktober 2007 - 0:22

Agressieve ex probeerde ex-vriendin te wurgen

Almere

Agenten van de basiseenheid Almere Stad Oost hebben op vrijdag 5 oktober een 21-jarige man gearresteerd nadat hij in een woning in de Parkwijk zijn ex-vriendin probeerde te wurgen, haar bedreigde met een mes en hun dochtertje van vijf maanden tegen de wil van de moeder meenam. De 24-jarige vrouw raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte, een bekende van de politie, is inmiddels ingesloten en in verzekering gesteld. Gelet op de thuissituatie heeft de politie het kindje ondergebracht bij professionele hulpverleners.

Even na half negen rukten de agenten uit naar een woning in de Parkwijk, waar een vrouw door haar ex-vriend en vader van haar baby werd belaagd. Ter plaatse bleek dat de verdachte met de zuigeling was gevlucht. Hierna startte de politie met diverse eenheden een zoektocht naar de verdachte met baby.
Omdat de man geen onbekende van de agenten was, werden meerdere adressen in Almere bezocht. In een woning in de Verzetswijk werd hij met de kleine aangetroffen en ingerekend. Omdat er direct gevaar bestond voor de vrouw en mogelijk ook voor de baby is in goed overleg met de moeder en een professionele hulpinstelling opvang voor de baby geregeld. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):