donderdag, 25. januari 2007 - 8:06

Ajax heeft makkie, RKC met moeite door

Ajax heeft zich moeiteloos geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. HFC Haarlem was een maatje te klein: 4-0.

Na de eerste 45 minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Een eigen doelpunt van verdediger Ray Fränkel, een doelpunt van Leonardo en een prachtig afstandschot van Kenneth Perez zorgden voor de ruststand.

Na de thee verschenen Jaap Stam en Klaas-Jan Huntelaar niet meer in het veld. Johnny Heitinga en Ryan Babel waren hun vervangers. Wesley Sneijder bleef het gehele duel op de bank.

In de slotfase tekende Perez met een knappe kopbal ook voor de 4-0. Dat was tevens de eindstand.

Ook RKC is door naar de volgende ronde. De Waalwijkers bleken na een verlenging te sterk voor Sparta Rotterdam: 2-3.

Sparta begon als heer en meester op Het Kasteel en kwam ook verdiend op voorsprong. Iderlindo Moreno Freire scoorde al in de 10e minuut de openingstreffer.

Zeven minuten later verschalkte Steve Olfers op ongelukkige wijze zijn eigen doelman en was de stand weer gelijk. Daarna leek de thuisploeg het spoor bijster en namen de bezoekers het initiatief over. Hans van de Haar, die mag vertrekken, kopte RKC naar 1-2.

Na rust stelde gelegenheidsspits Yuri Rose weer orde op zaken voor Sparta: 2-2. Beide ploegen bleven vervolgens besluitloos waardoor een verlenging nodig werd. RKC trof daarin doel via Luwamo Garcia, op aangeven van Robert Fuchs, die ook verantwoordelijk was voor de assists bij de eerste twee treffers.

In de tweede helft van de extra tijd kreeg invaller Yannis Anastasiou een paar flinke kansen, maar de Griek was ongelukkig in de afwerking. In de slotfase brak er nog paniek uit aan de kant van RKC, omdat keeper Jurgen Wevers door de enkel ging en trainer Mark Wotte al drie keer had gewisseld. Met veel pijn en moeite hielden de goalie en RKC stand: 2-3.