donderdag, 9. augustus 2007 - 18:26

Ajax heeft Suarez toch binnen

Luis Suarez gaat toch naar Ajax. Beide clubs bereikten vanmiddag overeenstemming over een onmiddellijke overgang van Suarez naar de Amsterdamse club.

Direct nadat de arbitragecommissie van de KNVB een uitspraak heeft gedaan over de zaak die de aanvaller had aangespannen om zijn contract te ontbinden, heeft Ajax contact opgenomen met FC Groningen. Onderhandelingen hebben toch geleid tot de transfer van Suarez naar Ajax.

Met de overgang van de Uruguayaan is een bedrag van circa acht miljoen euro gemoeid inclusief de afkoop van de solidariteitsbijdrage. Daarnaast heeft FC Groningen de afspraak gemaakt dat Ajax een bonus van maximaal één miljoen euro zal overmaken, afhankelijk van de sportieve resultaten van Ajax in de komende twee seizoenen.

Directeur Hans Nijland in reactie op deze transfer: “Wij denken dat deze afwikkeling voor alle partijen in deze situatie de juiste oplossing is en wensen Luis veel succes bij Ajax en in zijn verdere carrière. Om de transfer tot stand te laten komen heeft het management van Suarez, dat recht heeft op een bepaald percentage van de transfersom, water bij de wijn gedaan.�
Categorie:
Tag(s):