zondag, 25. november 2007 - 22:15

Ajax herovert koppositie

(Elfvoetbal) Ajax heeft Vitesse in een boeiende wedstrijd opzij gezet. De Amsterdammers toonden zich een stuk doeltreffender in de afronding: 4-1. Voorafgaand aan het duel nam Jaap Stam afscheid van het Amsterdamse publiek. De oud-international beëindigde enkele weken geleden zijn loopbaan.

Beide ploegen kregen in de eerste helft voldoende mogelijkheden, maar het was Ajax dat via Suarez op voorsprong kwam. Dankzij uitblinker Maduro wist Ajax al snel een tweede treffer te maken. Nadat de middenvelder zelf de bal had onderschept, werd zijn lage voorzet door Gabri binnengetikt. Luque maakte uit een strafschop vervolgens 3-0. Direct na de aftrap deed Junker namens Vitesse nog iets terug, maar het was gezien het spelbeeld en de mogelijkheden die de Arnhemmers kregen veel te weinig voor de ploeg van trainer Aad de Mos.

In de tweede helft viel er voor de toeschouwers niet veel meer te beleven. Blessures voor Gabri en Maduro waren voor De Mos het sein om alles of niets te gaan spelen. Verdediger Espinoza moest plaatsmaken voor aanvaller Gommans. Die strijdwijze bleek succesvol, want in die fase was er maar één ploeg die voetbalde. Dit tot afgrijzen van het thuispubliek. Middels een fluitconcert lieten zij blijken niet gelukkig te zijn met het vertoonde spel. Helemaal toen Mads Junker een grote kans miste op de aansluitingstreffer.

Ook Adrie Koster greep in. De Ajax-trainer verving de tegenvallende Suarez en bracht Dennis Rommedahl in het veld. De snelheid van de Deen drukte de Arnhemmers al snel richting het eigen strafschopgebeid. Ajax kreeg het duel weer onder controle en wist voor het eerst in de tweede helft een aantal kansen te creëren.

In de laatste tien minuten besliste Klaas-Jan Huntelaar definitief de wedstrijd. Na een steekpass van Rommedahl kon de topscorer van Ajax alleen op Piet Velthuizen afgaan. De international bleef koelbloedig en schoof de bal simpel langs de uitgekomen doelman: 4-1.

Dankzij deze overwinning neemt Ajax de koppositie weer over van PSV. De Amsterdammers hebben één punt voorsprong op de Eindhovenaren.
Categorie:
Tag(s):