maandag, 29. oktober 2007 - 14:25

'Ajax is voor mij de allermooiste club van Nederland'

Jaap Stam gaf vanmiddag een persconferentie om zijn afscheid uit te leggen. De verdediger van Ajax zei in het begin van dit seizoen ook al aan stoppen gedacht te hebben. Mentaal en ook fysiek kon hij niet altijd even goed meer opbrengen, maar hij liet zich over halen. De 35-jarige verdediger wil nu hij zijn afscheid bekend heeft gemaakt, rust en neemt afstand van het voetbal.

"Ik was de laatste tijd meer met mezelf bezig dan met de tegenstander. Daar komt nog bij dat mijn fysieke gesteldheid niet meer is wat het was" , verklaarde Stam. "Aan het eind van het vorig seizoen merkte ik dat het werd minder werd, maar goed toen kwam de zomervakantie en dan ga je gewoon door. Aan het begin van van dit seizoen had ik vrij snel te maken met blessures."

"Ik wilde toen al stoppen, maar ik heb me over laten halen door te gaan. Nu kan ik het niet meer opbrengen. Ik ben geen speler die zich maar voor 50 procent kan geven. Dat heb ik nooit gedaan�, vervolgde de Ajax-verdediger. "Ik ben teleurgesteld in mezelf dat ik het niet meer kan opbrengen. Ik hoop dat de supporters van Ajax dit begrijpen. Ajax is voor mij de allermooiste club van Nederland. De fans zijn altijd goed geweest hier."

"Ik ben tevreden over mijn loopbaan. Natuurlijk had ik hem anders willen afsluiten." Stam speelde voor Zwolle, Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma en AC Milan voodat hij iets meer dan een jaar geleden voor Ajax tekende. Technisch directeur Martin van Geel gaf aan dat Ajax 'met tegenzin moest accepteren' dat Stam stopte. Daarbij riep hij de media op om de voetballer de komende weken, maanden met rust te laten. "Jaap wil bewust afstand nemen van de voetballerij", aldus Van Geel. "We zijn trots dat hij bij ons is geweest. Hij is een groot voetballer en groot mens."
Categorie:
Tag(s):