zondag, 1. april 2007 - 18:03

Ajax maakt competitie weer spannend

De strijd om het kampioenschap ligt weer helemaal open. Ajax voldeed aan de verwachtingen en versloeg in eigen huis Heracles Almelo met 3-0. Daardoor is de achterstand op koploper PSV geslonken tot drie punten. Twee goals kwamen van de voet van Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax kende een gemakkelijke middag. Heracles Almelo toonde veel respect in de ArenA en wist nauwelijks kansen te creëren. De openingstreffer kwam op naam van Wesley Sneijder, die in de elfde minuut vanaf 25 meter prachtig een vrije trap binnenkrulde. Keeper Martin Pieckenhagen werd verrast, doordat de bal in de korte hoek belandde. Ajax kreeg verschillende mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, waarvan Tom De Mul in de 41e minuut de gevaarlijkste kreeg. Zijn schot voor een open doel spatte op de lat uiteen.

Na rust besliste Klaas-Jan Huntelaar (knie), die zijn honderste Eredivisiewedstrijd speelde, het duel binnen twee minuten. De 2-0 maakte de Achterhoeker knap af, door hard vanuit de draai raak te schieten na een voorlegkopbal van Ryan Babel. Twee minuten later kreeg Sneijder vrij baan, handelde niet zelfzuchtig en legde de bal breed legde op de meegelopen Huntelaar: 3-0. In de resterende tijd kreeg Ajax verschillende kansen om de score verder uit te breiden, maar keeper Pieckenhagen en een onzuivere eindpass verhinderden meerdere doelpunten. Ajax kreeg in de blessuretijd nog een tegenslag te verwerken, toen Jaap Stam een blessure opliep aan de linkerhamstring. Na een sprint greep hij naar het bewuste gewricht, waarna hij de wedstrijd voortijdig verliet. Volgens trainer Henk ten Cate is er niets gescheurd.