woensdag, 14. februari 2007 - 22:44

Ajax maatje te klein voor Werder Bremen

Ajax heeft tegen Werder Bremen een pak slaag te verwerken gekregen. De ervaren Duitsers maakten korte metten met de ploeg van trainer Henk ten Cate. In het Weserstadion van Bremen werd het 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

De Amsterdammers hielden de schade met 3-0 nog enigszins beperkt. Na 24 minuten voetbal stond Ajax al met tien man na een tweede gele kaart voor Olaf Lindenbergh. Ondanks de man-minder-situatie hield de ploeg van Henk ten Cate Werder Bremen het eerste bedrijf op 0-0.

De tweede helft kwam Werder Bremen anders uit de startblokken. Drie minuten na de rust kwam de Duitse ploeg op voorsprong door een doelpunt van verdediger Per Mertesacker. Hij wist de bal achter doelman Maarten Stekelenburg te werken uit een corner.

De 2-0 van Bremen zorgde voor de nodige ophef. Het doelpunt van Naldo werd geteld door de Portugese scheidsrechter Batista, maar het was een discutabele beslissing van de arbiter. De bal werd op de lijn tegengehouden door jongeling Anita.

Na de 2-0 werd Ajax in het nauw gedrukt door Werder Bremen. Torsten Frings zorgde voor de 3-0, maar ondanks een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Stekelenburg bleef een grote nederlaag voor Ajax uit. De ploeg van Ten Cate had nog wel een grote kans op een treffer, maar Maduro wist het leder niet achter doelman Wiese te krijgen.

In de return zal Ajax in ieder geval Gabri en Olaf Lindenbergh missen. Beide spelers zijn dan geschorst.