zondag, 21. januari 2007 - 21:39

Ajax makkelijk langs zwak Utrecht

FC Utrecht is er voor de tweede keer dit seizoen niet in geslaagd Ajax van zich af te houden. De Amsterdammers wonnen in een gezapige wedstrijd met 2-0 van de ploeg van trainer Foeke Booy. Leonardo maakte zijn debuut aan de kant van Ajax.

Utrecht begon overtuigend in de Arena, maar kon de paar kleine kansjes die het in de beginfase kreeg niet omzetten naar een doelpunt. In de achtste minuut gaf Ajax een waarschuwing, maar Klaas Jan Huntelaar zag zijn inzet, op een slimme voorzet van Tom de Mul, gestopt door een geweldige reflex van Michel Vorm. Niet veel later was het wel prijs. De bal werd slecht verwerkt door de Utrecht-defensie, waarna Gabri hem op de zestien klaarlegde voor John Heitinga. De als middenvelder opererende international schoot met links strak in de verre hoek, buiten bereik van Vorm.

In de 21ste minuut verdubbelde Wesley Sneijder de score. De kleine middenvelder ging de één-twee aan met Ryan Babel en schoot diagonaal binnen via de binnenkant van de kruising. Even voor rust kon Utrecht de spanning terugbrengen. Maar Hans Somers verprutste de uitgelezen mogelijkheid. De vrijstaande Belgische middenvelder veranderde een schot van Tom Caluwé van richting, maar zag zijn inzet vlak naast het doel gaan.

In de tweede helft speelde Ajax de wedstrijd rustig uit. Hoogtepunt was het debuut van Leonardo, die na 56 minuten binnen de lijnen kwam voor Babel. De Braziliaan liet enkele van zijn bekende rushes zien en draaide de verdediging van Utrecht verschillende malen dol. Tot echt gevaarlijke situaties leidde dit echter niet. Omdat ook de bezoekers, die zonder publiek waren gekomen, geen vuist konden maken, sleepte het duel zich naar het eindsignaal.