zondag, 19. augustus 2007 - 14:56

Ajax met ruime cijfers langs De Graafschap

Ajax beleefde in het Vijverberg stadion in Doetinchem ten aanzien van 11.000 toeschouwers een uitstekend begin aan het nieuwe seizoen van de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk ten Cate won met maar liefst 1-8 van promovendus De Graafschap. Klaas-Jan Huntelaar was dé grote man aan de kant van Ajax, nadat hij maar liefst vier doelpunten op zijn naam zette.

Het duurde even voordat de Amsterdammers op gang kwamen. Pas redelijk tegen het einde van de eerste helft kwamen de eerste doelpunten op het scorebord te staan. Klaas-Jan Huntelaar opende de score in de 36e minuut, door de voorzet van nieuwe aanwinst Luis Suárez over doelman Van Fessem heen te koppen. Die zelfde Suárez breidde vlak voor rust de score uit naar 2-0, ditmaal uit de voorzet van Huntelaar.

Na rust ging het hard. Twee snelle doelpunten van Hedwiges Maduro, respectievelijk in de 54e en 57e minuut, en een doelpunt van Kennedy Bakircioglu zorgden voor een snelle uitbreiding van de score, waardoor het na een uur voetballen al 5-0 stond.

Daarna was het Klaas-Jan Huntelaar die ervoor zorgde dat zijn naam meteen bovenaan de topscorerslijst zou pronken. Hij scoorde nog drie maal, waarvan twee keer in de blessuretijd van de tweede helft. In de tussentijd was de enige tegenstoot van De Graafschap kon bieden een doelpunt van De Groot om de eer te redden, waardoor de eindstand op 1-8 kwam te staan.