dinsdag, 7. augustus 2007 - 7:12

Ajax moet wachten op Suárez

Ajax moet afwachten of de club dit seizoen in de Champions League kan beschikken over Luis Suárez. Dat is de belangrijkste uitkomst van de arbitragezaak tussen de Uruguayaan en FC Groningen, die vanavond plaatsvond in Zeist.

De arbitragecommissie hoopt nog deze week uitspraak te doen of en onder welke voorwaarden de twintigjarige aanvaller naar Ajax mag verhuizen, maar doet dat uiterlijk volgende week. Ajax moet donderdag aanstaande bij de UEFA de lijst met spelers indienen die dit seizoen mogen meedoen aan de Champions League.

FC Groningen gaf voor de arbitragecommissie aan een overgang van Suárez naar Ajax geen sportieve en financiële verbetering te vinden. De recente prestaties van de Amsterdammers en een jaarlijkse salarisverhoging van 150.000 euro voor Suárez moesten dat staven. Algemeen directeur Hans Nijland sprak zijn tevredenheid uit over de nette manier waarop beide partijen hun pleidooi hielden.

Ajax hoopt Suárez zo snel mogelijk aan de selectie toe te voegen, maar weigert tegemoet te komen aan de eisen van FC Groningen. Suárez had in eerste instantie de arbitragezaak ingetrokken, omdat hij hoopte dat de clubs er onderling uit zouden komen. De noorderlingen vonden echter dat de Amsterdammers met 6,5 miljoen euro te laag boden. FC Groningen vraagt naar verluidt 9,5 miljoen euro.
Categorie:
Tag(s):