zondag, 2. september 2007 - 22:55

Ajax redt punt tegen FC Groningen

Na de uitschakeling voor de Champions League heeft Ajax ook in de Eredivisie averij opgelopen. In de Amsterdam ArenA kwamen de Amsterdammers tegen FC Groningen niet verder dan 2-2. Marcus Berg was met twee doelpunten de grote man bij de gasten. Luis Suárez en Klaas-Jan Huntelaar scoorden voor de thuisclub.

Henk ten Cate begon het duel met drie wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd tegen Slavia Praag. Hedwiges Maduro keerde – hersteld van een lichte hersenschudding – terug in de basis, terwijl Jurgen Colin op de bank begon. Ajax’ nieuwste aankoop Albert Luque kreeg van Ten Cate – ondanks dat hij slechts één keer meetrainde - wel een basisplaats toebedeeld.

Het eerste half uur oogde Ajax machteloos, terwijl ook FC Groningen geen greep op de wedstrijd kreeg. Het aantal kansen bleef dan ook steken op nul. Na 33 minuten werd de wedstrijd opengebroken door een doelpunt van Luis Suárez. Gabri verzorgde met het hoofd de assist en na mistasten van Arnold Kruiswijk poeierde de Uruguayaan de bal achter Groningen-doelman Brian van Loo.

Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong. Kreeg Maarten Stekelenburg in het eerste half uur niet één bal te verwerken, plotseling waren dat er drie in één minuut. Inzetten van Martijn Meerdink en Goran Lovré wist de Ajax-doelman nog te pareren, maar op de kopbal van Marcus Berg na een voorzet van Mark-Jan Fledderus had hij geen antwoord. Ajax kreeg nog één kans om de rust in te gaan met een voorsprong, maar een lage schuiver van Hedwiges Maduro verdween naast het doel.

Ten Cate bracht na rust Dennis Rommedahl en Jan Vertonghen voor Kennedy Bakircioglu en Hedwiges Maduro, maar de beste kans in de beginfase was voor FC Groningen. Stekelenburg had de grootste problemen een inzet van Berg te stoppen. De Zweedse aanvaller had in de zestigste minuut geen moeite om – gedekt door een schutterende Jaap Stam - een corner van Paul Matthijs binnen te koppen.

Ajax reageerde als verdoofd op de achterstand en bracht de ploeg van Ron Jans op enkele speldenprikken na niet in gevaar. Pas zeven minuten voor tijd sloegen de Amsterdammers een nieuwe bres in de Groningse verdediging. Stam kopte de bal voor de voeten van Huntelaar, die Van Loo met een handig lobje versloeg en de 2-2 eindstand op het scorebord bracht.
Categorie:
Tag(s):