vrijdag, 3. augustus 2007 - 7:42

Ajax te sterk voor Atlético

Ajax heeft op haar eigen toernooi Atlético Madrid met 2-0 verslagen. Voor rust hadden de Amsterdammers niets te vrezen van de Madrilenen. Zelf kwam de ploeg van Henk ten Cate een paar keer in kansrijke positie. Gabri was telkens het eindstation na aardige combinaties. Vooral over rechts, waar Kennedy Bakircioglu zich goed manifesteerde, kwam de ploeg er vaak door.

Na rust kwam er meer leven in de brouwerij. Gabri kopte al snel de 1-0 tegen de touwen. Wesley Sneijder was na een klein half uur verantwoordelijk voor goal nummer twee. De spelmaker dribbelde van links naar binnen en poeierde de bal hoog achter de keeper.

Gabri moest er in de slotfase met rood af. Hij velde zijn tegenstander, die hem vasthield, met zijn elleboog. Ajax treft zaterdag Arsenal.

Ditzelfde Arsenal heeft op het Amsterdam Tournament met 2-1 gewonnen van Lazio Roma. Het openingsduel tussen Lazio en Arsenal was het bekijken waard. Beide ploegen richtten zich redelijkerwijs op de aanval. Robin van Persie begon op de bank bij de Gunners. De aanvaller kwam na een uur in het veld.

Nicklas Bendtner hielp Arsenal na achttien minuten aan een voorsprong. De aanvaller schoot na een fraaie actie uit een moeilijke hoek raak: 0-1. Vlak voor rust tekende Goran Pandev voor de gelijkmaker. Beide ploegen bleven ook in het vervolg aan elkaar gewaagd. Gael Clichy (Arsenal), Stefano Mauri en Pandev (beiden Lazio) waren het dichtst bij een treffer. Eduardo hielp de ploeg van trainer Arsene Wenger uiteindelijk aan een overwinning. De aanvaller kopte fraai raak uit een corner.