zondag, 12. augustus 2007 - 0:03

Ajax terecht winnaar Johan Cruijff Schaal

In een matig duel is het Ajax gelukt om de eerste officiële prijs van het seizoen 2007/2008 in de wacht te slepen

In een eerste helft, zonder veel of grote kansen, was het Gabri die Ajax een paar minuten voor rust naar de voorsprong schoot. PSV dat - op een kopbal van Bakkal na - bijna geen kans creerde, miste duidelijk zijn geblesseerde spitsen. In de tweede helft viel er evenmin weinig te beleven; PSV had geen haast en speelde in een rustig tempo.

Ajax was nog het dichtbij de 2-0. PSV-doelman Gomes was nog wel de beste man in het veld aan de kant van de Eindhovenaren en voorkwam dat Ajax het duel volledig besliste. Vooral zijn redding op de snelgenomen vrije trap van Huntelaar was beeldschoon.

Rommedahl raakte namens Ajax nog de paal, na een snelle aanval. In de slotminuten probeerde PSV met een klein offensief nog de gelijkmaker te forceren, maar tot veel gevaar kwam dat niet.

Beide trainers konden niet tot een andere conclusie komen dat Ajax - dat woensdag een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar speelt, het Champions League-voorronde duel tegen Slavia Praag - de betere ploeg was en door de overwinning vertrouwen heeft kunnen opbouwen. Jaap Stam bleef in de rust achter om zichzelf te sparen voor woensdag.
Categorie:
Tag(s):