zaterdag, 14. april 2007 - 8:48

Ajax voert druk op

Dankzij een 2-0 overwinning op NAC Breda heeft Ajax de druk op PSV vandaag al stevig opgevoerd. De Amsterdammers staan nu eerste in de Eredivisie met twee punten voorsprong op PSV, maar uiteraard ook met een wedstrijd meer.

De overwinning kwam moeizaam op gang. Met behulp van NAC-verdediger Van Gessel kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Bij een ongevaarlijk kopduel ging de verdediger met de hand naar de bal in het penaltygebied; gele kaart en een strafschop tegen. Vandaag aanvoerder Kenneth Perez benutte dit buitenkansje en zette Ajax op 1-0.

NAC Breda verstopte zich niet in de ArenA en zocht daar waar mogelijk de aanval. Na de rust was het Babel die op aangeven van Perez de stand op de veilige marge van twee bracht: 2-0.

Na deze treffer bleek NAC Breda niet meer de puf te hebben om het Ajax verder moeilijk te maken en de Amsterdammers geloofden het wel. Het is nu aan PSV (Zaterdag FC Twente thuis) en AZ (zondag Vitesse thuis) om te laten zien dat beide met de druk kunnen omgaan. Het belooft nog een spannend slot van de Eredivisie te worden.
Categorie:
Tag(s):