zondag, 28. oktober 2007 - 22:09

Ajax wint in Utrecht

Ajax heeft in een heus voetbalgevecht met 1-0 gewonnen in en tegen Utrecht. In een bij vlagen attractief duel was het Klaas-Jan Huntelaar die namens de Amsterdammers voor het enige doelpunt van de wedstrijd tekende. De zege voor Ajax was volkomen verdiend. De ploeg van trainer Adrie Koster speelde net iets feller en scherper dan de Domstedelingen.

Ajax en Utrecht maakten er een spectaculaire eerste helft van. In een uitverkocht Nieuw Galgenwaard speelden beide ploegen vol op de aanval. Dit leverde genoeg mogelijkheden op. Vooral Klaas-Jan Huntelaar kreeg een niet te missen kans. Na een goede voorzet van Suarez besloot hij het echter met een omhaal te proberen, maar de aanvaller van Ajax raakte de bal verkeerd.

Beide ploegen maakten veel fouten en leden daardoor veel balverlies. Voor het publiek leverde dit wel een zeer boeiende wedstrijd op, met spelers die tot aan het gaatje gingen. Toch bleven de doelpunten in de eerste helft uit, hoewel Ogararu er in de slotseconden nog dicht bij was. Utrecht-doelman Grandel schatte een afstandschot van de Ajax-verdediger totaal verkeerd in. In plaats van simpel op te pakken, tikte hij de bal op zijn eigen doelpaal. Utrecht ging opgelucht de kleedkamer in.

In de tweede helft was het vooral Suarez die voor het nodige gevaar zorgde. Kappend en draaiend baande hij zich keer op keer een weg door de Utrecht-defensie heen. Doelman Grandel was echter in vorm in de één tegen één situaties. De inzetten van de Chilleen werden telkens knap gepareerd door de dikwijls bekritiseerde keeper.

Zonder echt goed te spelen, was het Ajax dat in Utrecht domineerde. In de 68ste minuut volgde de beloning voor het betere spel. Na een goede pass van Luque kon Klaas-Jan Huntelaar alleen op doelman Grandel af gaan. De aanvaller van Ajax bleef rustig en faalde niet: 1-0. Ondanks protesten van de spelers van FC Utrecht, was er van buitenspel absoluut geen sprake.

Het publiek in Utrecht viel deze middag in negatieve zin op. Kort na de treffer van Ajax kreeg Franck Grandel een voorwerp vanuit de tribunes naar het hoofd geworpen. De doelman bleef enkele ogenblikken geblesseerd op de grond liggen, maar kon het spel wel gewoon hervatten.

Na de 1-0 voorsprong besloot Ajax het wat rustiger aan te doen. De ploeg leunde achterover en liet FC Utrecht het spel maken. Dit tot grote onvrede van Adrie Koster. De trainer van Ajax zag de bui al hangen en maande zijn ploeg meermalen naar voren.

In de laatste tien minuten gooide de Domstedelingen er nog een slotoffensief uit, maar gescoord werd er niet meer. Hoewel met name Leroy George en Kevin VandenBergh er beiden na een scrimmage nog dicht bij waren. Doelman Gentenaar wenste echter niet mee te werken aan een Utrechts feestje.

Gezien het hele wedstrijdbeeld en de kansenverhoudingen, kon de 1-0 zege voor Ajax uiteindelijk verdiend worden genoemd. De Amsterdammers zijn hiermee weer terug aan de top van de Eredisvisie en doen dus nog volop mee in de strijd om de titel. Adrie Koster lijkt daarmee zijn ploeg weer enigzins op de rails te hebben gezet.