zondag, 28. januari 2007 - 17:25

Ajax wint nipt van Groningen

In een enerverende wedstrijd heeft Ajax drie punten uit het vuur gesleept in de Euroborg. Groningen kwam als beste ploeg uit de startblokken. Met fel en agressief spel zette het de Amsterdammers onder druk.

Na twintig minuten benutte Levtsjenko onberispelijk een toegekende penalty, weer twintig minuten later zorgde Suárez er voor dat de thuisploeg met een 2-0 stand ging rusten.

Na de pauze kwamen er kansen over en weer. Suárez kreeg een uitgelezen mogelijkheid om Ajax definitief uit te schakelen, maar liet dat na. Enkele minuten later bracht Stam de spanning terug in het duel door de 2-1 te maken. Ajax werd sterker, maar ook Groningen was niet ongevaarlijk. Aan beide kanten werd het houtwerk meerdere keren geraakt.

Ondanks dat Ajax met tien man kwam te staan na een blessure van Grygera (er was al drie keer gewisseld), drong het aan en rook het minimaal de gelijkmaker. Die kwam er in de 82e minuut door toedoen van Heitinga, waarna invaller Leonardo in blessuretijd voor Amsterdamse euforie zorgde met de 3-2.