zondag, 13. mei 2007 - 17:00

Ajax wint ruim van Heerenveen

Ajax gaat een ronde verder in de play-offs voor een plek in de voorronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen thuis met ruime cijfers, 4-0. Daarmee werd de 1-0 nederlaag die in Heerenveen werd opgelopen, weggepoetst.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op. Alves schoot enkele vrije trappen een stuk over. Ajax scoorde binnen twee minuten twee keer. Huntelaar reageerde in de 22e minuut attent op een afgeslagen schot van Sneijder. Amper bekomen van de vreugde om de 1-0 kreeg het publiek in de halflege Arena meteen de tweede goal gepresenteerd. Deze keer door een mooie individuele actie van Babel.

Ajax drukte door en ging voor de 3-0. Die viel voor de rust nog niet. Sneijder en Babel wisten het net nog niet te vinden. Heerenveen ontsnapte af en toe aan de druk van de Amsterdammers, maar ook bij de Friezen resulteerde dit niet in een goal.

Na de rust miste Huntelaar twee opgelegde kansen. Een buitenkansje in de vorm van een penalty liet hij echter niet liggen. Nadat hij zelf gevloerd werd door Vandenbussche, die rood kreeg, joeg hij de bal vanaf elf meter achter de net ingekomen nieuwe keeper Van Dijk. Invaller Perez was nog verantwoordelijk voor de 4-0.

Voor Bosvelt kwam er door de uitschakeling een einde aan zijn loopbaan. De middenvelder werd na een uur gewisseld voor Van Dijk.

Ajax neemt het in de laatste ronde op tegen AZ. De Alkmaarders waren FC Twente met 2-0 de baas vanmiddag.