dinsdag, 20. februari 2007 - 15:21

Al meer dan 320 aanmeldingen voor fittest 55-plus

Zuidwolde

Naar aanleiding van de uitnodiging van gemeente De Wolden om deel te nemen aan het project Sport en bewegen, hebben al meer dan 320 ’55-plussers’ uit De Wijk, Zuidwolde, Veeningen, Fort, Drogteropslagen, Kerkenveld, Alteveer en Linde zich aangemeld voor deelname aan de fittest. Dit heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Het project Sport & Bewegen is in 2005 met succes aangeboden aan 55-plussers in Ruinen en Ruinerwold en omgeving.

Deze test biedt deelnemers (met en zonder lichamelijke beperking) de kans om de conditie en sportvaardigheden te testen en daarnaast kennis te maken met allerlei sporten. Op 26 februari wordt de fittest in de Mr. Wessels Boerhal in Zuidwolde gehouden en een dag later in sporthal De Slenken in De Wijk, beide van 9.00 tot 16.00 uur. Bij de fittest is een arts aanwezig.

Na de test kunnen de deelnemers er voor kiezen individueel te gaan sporten of een introductieprogramma van drie maanden te volgen. Per week kunnen ze dan – tegen een speciaal tarief- verschillende sporten uitproberen. Er kan een keuze worden gemaakt uit onder andere nordic walking, sportief wandelen, fitness, dansen, zwemmen, gymnastiek, tennis en jeu de boules.

Na afloop van dit introductieprogramma kan worden meegedaan aan een vervolgprogramma, waarin ook wekelijks activiteiten onder deskundige leiding worden aangeboden.
Provincie:
Tag(s):