zondag, 17. juni 2007 - 14:05

Alcohol- en drugscontrole Mander

In samenwerking met adviseurs van drugs-expertise Nederland en een forensisch arts van de DGGD heeft de politie Twente in de vroege ochtend van zondag 17 juni 2007 van 3.30 uur tot 6.30 uur een alcohol en drugscontrole gehouden op de Uelserweg in Mander. De controle was gericht op voornamelijk terugkerende bezoekers van discotheek ZAK in Uelsen.

Regelmatig worden deze bezoekers zowel aan de Duitse als aan de Nederlandse kant van de grens gecontroleerd op alcohol en snelheid (project Schutzengel). Het vermoeden bestond bij de politie, naar aanleiding van eerdere onderzoeken, dat bestuurders afkomstig van deze discotheek onder invloed van drugs rijden.

In totaal werden 74 bestuurders gecontroleerd. Drie personen hadden teveel alcohol gedronken en krijgen hiervoor een bekeuring. Eén persoon verkeerde onder invloed van alcohol en vermoedelijk ook onder invloed van drugs. Van drie personen werd vermoed dat ze onder invloed van drugs verkeerden. De overige 67 gecontroleerde bestuurders waren de BOB en kregen als beloning de gele bob-sleutelhanger.
Provincie:
Tag(s):