zaterdag, 22. september 2007 - 14:37

Alcoholactie in Rotterdam gericht op jongeren

Rotterdam

De politie heeft vrijdagavond een alcoholcontrole uitgevoerd speciaal gericht op jongeren. De actie was er op gericht om het alcohol ge- en misbruik door jongeren, waaronder het indrinken en openlijk drankgebruik, tegen te gaan.

Vrijdagavond van negen uur tot zaterdagmorgen zes uur hielden agenten op het Centraal Station een alcoholcontrole die op de minderjarige jeugd was gericht. De actie werd gezamenlijk gehouden met de Spoorwegpolitie, medewerkers van de Boumanstichting, NS, de Horeca, Stadstoezicht
(waaronder de Marokkaanse Vaders), RET en enkele beveiligingsbedrijven.

In totaal werden 34 jongeren bekeurd voor openlijk gebruik van alcohol, het geopend meevoeren van alcohol of openbare dronkenschap.
Van de 34 verdachten waren er 10 jonger dan 18 jaar. Twee van hen waren zodanig onder invloed dat de ouders direct in kennis zijn gesteld. Aan deze ouders is nazorg aangeboden door de Boumanstichting. Aan de ouders van alle minderjarigen is een brief verstuurd. De betrapte jongeren werden in een speciale bus van de RET geplaatst waar ze werden opgevangen en waar gesprekken met hen plaatsvonden. In de nabije toekomst zullen dergelijke acties vaker plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):