vrijdag, 21. september 2007 - 8:27

Alcoholcontrole 'Ochtendgloren' in Drenthe

De Wolden

Vijftien samenwerkende opsporingsinstanties hebben in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 september 2007 voor het eerst in de provincie Drenthe de actie ‘Ochtendgloren’ gehouden op de rijksweg A28 in de gemeente De Wolden. In beide richtingen zijn bestuurders gecontroleerd op snelheid, het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Iedere 50e BoB mocht een opblaasBoB in ontvangst nemen.

Op de controleplaatsen zijn 1080 personenauto’s en 47 vrachtauto’s gecontroleerd.

Vijf bestuurders hadden teveel gedronken Drie rijbewijzen zijn ingevorderd in verband met overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 181 km/uur. Er zijn ruim 650 bestuurders voor snelheid op kenteken bekeurd. Op de controleplaatsen zijn 97 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Vier personen zijn aangehouden, waarvan twee voor het bezit van 5 liter GBL, basisstof voor GBH. Zij hadden ook nog een belastingschuld openstaan van 3000 euro.

De controle ‘Ochtendgloren’ heeft als doel het alcoholmisbruik van (beginnende) bestuurders en andere overtredingen terug te dringen in het belang van de verkeersveiligheid en het terugdringen van de (midden)criminaliteit op en rond de A28 teneinde de veiligheid van de burgers te waarborgen
Provincie:
Tag(s):