zondag, 1. juli 2007 - 9:48

Alcoholcontrole op minderjarige jongeren

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft dit weekend op het Centraal Station in Rotterdam een alcoholcontrole uitgevoerd speciaal gericht op minderjarige jongeren. Aan de controle werd samengewerkt met de Spoorwegen, RET, Stadstoezicht, Marokkaanse Vaders (Stadstoezicht), Spoorwegpolitie (KLPD) en enkele beveiligingsbedrijven.

In totaal werden 37 minderjarige meisjes en jongens betrapt op het gebruik van alcohol in het stationsgebouw en/of op de openbare weg, danwel in de directe nabijheid van de tramperrons. Dit varieerde van openlijk drankgebruik, vervoer van alcoholhoudende drank tot het in staat van dronkenschap verkeren.

Al deze jeugdigen waren in het begin van hun stapavond en moesten nog het uitgaansleven in. De leeftijd van deze groep varieerde van 14 tot 16 jaar. Een meisje van 16 jaar verkeerde reeds dusdanig onder invloed dat het niet verantwoord was haar verder te laten gaan. Ze had zonder medeweten van haar ouders gedronken. Deze zijn op de hoogte gebracht door agenten. Zij is teruggekeerd naar haar woonplaats in Katwijk. De betrapte jongeren werden in een speciale bus van de RET geplaatst waar ze werden opgevangen en waar gesprekken met hen plaatsvonden.
Provincie:
Tag(s):