woensdag, 12. september 2007 - 19:17

Alcoholverbod Willem II in 2008 opgeheven

Tilburg

Vanaf 1 januari 2008 mag er weer alcohol op de tribunes van Willem II worden gedronken. Dit heeft burgemeester Ruud Vreeman op maandag 3 september, in het zogenaamde driehoeksoverleg, met Politie en Justitie afgesproken. Het wordt een proef van een half jaar met het schenken van evenementenbier.

De verandering in het alcoholbeleid wordt ingegeven door een landelijke inventarisatie. Daaruit is gebleken dat alleen Heerenveen en Willem II als enige betaald voetbalorganisaties alcoholgebruik tijdens de wedstrijden verbieden. Uit de inventarisatie komt ook naar voren dat het schenken van alcohol bij de andere betaalde voetbalorganisaties niet tot
noemenswaardige problemen heeft geleid. Burgemeester Vreeman heeft daarop aangegeven het niet meer haalbaar te vinden om geen alcohol toe te laten op de tribunes van Willem II.

Willem II is zeer verheugd met het besluit van de Burgemeester. ‘Wij hebben onder aanvoering van onze supporters jarenlang gepleit voor een gelijke behandeling in vergelijking met andere clubs. Een biertje tijdens de wedstrijd hoort in onze ogen bij een gezellige voetbalavond. Ik verwacht dat onze supporters de proef enthousiast ontvangen en de verantwoordelijkheid nemen voor het slagen ervan’, zo laat de club bij monde van voorzitter Hans Verbunt weten.
Provincie:
Tag(s):