donderdag, 21. juni 2007 - 14:57

Alders onthult gedicht Van Driek van Wissen

Groningen

Het gaat goed met de horeca als bedrijfstak in Groningen. Zeker met het vegetarisch- en vis-restaurant Brussels Lof. Dat viert deze maand het 25 jarig bestaan in Groningen, en krijgt daarbij hoog bezoek. Commissaris van de Koningin Hans Alders onthult op donderdag 21 juni een bijzonder gedicht Van Driek van Wissen.

De Dichter des Vaderlands schreef het speciaal voor het Groningse restaurant Brussels Lof. Het gedicht wordt aangebracht op de gevel van het bekende vis- en vegetarische restaurant. Het is daarmee het eerste dichtwerk van Driek van Wissen dat wordt geëxposeerd in de openbare ruimte van de stad Groningen.

Tijdens het 25-jarig bestaan van restaurant Brussels Lof in 2006 werd het idee geboren voor dit bijzondere kunstwerk. De eigenaren van het restaurant wilden op deze manier het Groninger publiek bedanken voor het genoten vertrouwen in de voorgaande kwart eeuw.

Dichter Driek van Wissen werd bereid gevonden een gedicht te schrijven. Het thema van dit werk van de Dichter des Vaderlands is vis, omdat dit het hoofdproduct is van het restaurant.
Provincie:
Tag(s):