donderdag, 4. oktober 2007 - 22:39

Alfa-college leverd finalekandidaat Leraar van het Jaar

Groningen

De vakkundige jury van de verkiezing Leraar van het Jaar 2007 heeft Matthijs van Mansfeld van ROC Midden Nederland tijdens de live tv-uitzending tot winnaar uitgeroepen. Linda Berendsen van het Alfa-college en Ad Verhappen van ROC Sint Lucas zijn respectievelijk tweede en derde geworden. Linda Berendsen is vereerd en blij met de nominatie Leraar van het Jaar 2007. Begin juli werd de 36-jarige docent uit Emmen genomineerd voor de categorie middelbaar beroepsonderwijs, samen met collega Ton van der Haar en zeven anderen. De jury heeft haar uit ruim duizend kandidaten gekozen.

De deskundige jury, samengesteld uit de beroepsgroep en het onderwijsveld, heeft de kandidaten volgens kwalitatieve criteria beoordeeld. De juryleden stonden voor een moeilijke keuze, omdat alledrie de kandidaten op de getoetste vlakken vergelijkbare kwaliteiten toonden.

Sinds 1999 is Linda in dienst van het Alfa-college, het christelijk ROC voor Noord- en Oost- Nederland. Op de locatie Hoogeveen van deze onderwijsinstelling is zij docent Engels voor de opleidingen Techniek en ICT. Daarnaast is zij ook coördinator van het Talencentrum, dat is ingesteld op het aanleren van competenties op alle niveaus. Haar collega’s ervaren haar als een inspirerend docent en haar deelnemers zijn trots op hun docent die zo in de schijnwerpers staat. Voor het Alfa-college is Linda dan ook de personificatie van de identiteit van de school.

De winnaars van de drie onderwijscategorieën mogen zich vanaf nu met recht een jaar lang Leraar van het Jaar noemen. Voor het primair onderwijs is dat Rogier Hilbrandie, voor het voortgezet onderwijs Mary van Meurs en voor het middelbaar beroepsonderwijs Matthijs van Mansfeld van ROC Midden Nederland. Maandagmorgen 8 oktober a.s. wordt Linda Berendsen gehuldigd op het Alfa-college in Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):