zondag, 16. september 2007 - 10:51

Alle HTM-bussen én tram 1 gratis op zondag 16 september

Den Haag

Zondag 16 september staat in het teken van ‘Verleidelijk Vervoer’. Alternatieven voor de auto krijgen volop de aandacht. HTM biedt als bus- en tramvervoerder een milieuvriendelijk alternatief voor de auto. En HTM wordt steeds milieuvriendelijker: op 16 september kunt u aan het Spuiplein de aardgasbus van HTM bekijken die momenteel op proef rijdt.

Op een speciale locatie die op 16 september op het Spuiplein is ingericht kunt u tussen13.00 uur en 17.00 uur deze aardgasbus van binnen en van buiten bekijken. De gehele zondag zijn alle bussen van HTM gratis. Bovendien delen de chauffeurs in alle bussen handige zakkaartjes uit met de nieuwe dienstregeling.

Ook tramlijn 1 is de hele dag gratis om u van en naar de activiteiten in de stad te brengen. Handig, want een deel van de binnenstad is deze zondag autovrij verklaard. Bezoekers die zondag aan het Spuiplein komen kijken, maken kans op één van de maandabonnementen die HTM verloot. Voor kinderen zijn er ballonnen en kleurplaten van de aardgasbus.

Verder zal het Spuiplein geheel in het teken staan van aardgas als milieuvriendelijke brandstof. Een karavaan van aardgasvoertuigen, waaronder de HTM-aardgasbus, laat zien welke mogelijkheden er op dit gebied zijn. Veel gemeenten organiseren tijdens de Europese Mobility Week en de Nederlandse Week van de Vooruitgang (16 t/m 23 september) activiteiten om duurzame mobiliteit te stimuleren.

In Den Haag wordt dus op zondagmiddag 16 september 'Verleidelijk Vervoer' onder de aandacht gebracht. De bezoeker van de binnenstad wordt letterlijk verleid om zich op deze dag op een duurzame manier te verplaatsen, of juist eens stil te staan bij milieuvriendelijk vervoer.
Provincie:
Tag(s):