zondag, 8. juli 2007 - 8:57

Alle huishoudens in Ede hebben weer water

Ede

Alle huishoudens in de gemeente Ede en Bennekom hebben weer water. Aan het Binnenhof in Ede is een lek in de waterleiding gevonden en geïsoleerd. Het lek lag circa twee meter onder de grond. Alle woningen in de gemeente Ede worden nu vanuit een andere hoofdleiding (vanuit de zuidkant) van water voorzien.

Het herstel van het lek bij het Binnenhof zal de komende dagen door Vitens gebeuren. Van inwoners komen nog enkele klachten binnen over bruin water. Dit bruine water is niet schadelijk voor de volksgezondheid, maar Vitens adviseert de kraan kort door te laten stromen tot het water helder is.

Tienduizenden huishoudens in het Gelderse Ede en Bennekom zaten sinds zondagochtend zonder water, zo maakte de gemeente zondagochtend bekend. Rond 06.00 uur was door een breuk in het waterleidingnet de waterdruk weggevallen in grote delen van beide gemeenten.

Rond 10.00 uur werd besloten een helikopter in te zetten om het lek op te sporen. Het verantwoordelijke waterbedrijf heeft een noodnummer opengesteld waar klanten met vragen terecht kunnen. Dat nummer is 0800-0359.
Provincie:
Tag(s):