donderdag, 26. juli 2007 - 0:26

Alle Raborenners kregen extra dopingcontrole

Raborenner en klassementsleider Michael Rasmussen is door de ploegleiding uit de Tour de France gezet en ontslagen door de Rabobank. Rasmussen zou gelogen hebben over zijn trainingslokaties. Volgens Italiaanse bronnen van de NOS zou Rasmussen op 15 en 16 juni getraind hebben in de Dolomieten terwijl de 33-jarige Deen zou hebben beweerd in Mexico te zijn geweest. Door onduidelijkheid te hebben gegeven over zijn lokaties, was hij onvindbaar voor de dopingautoriteiten.

Theo de Rooij, de directeur van de ploeg, is aangeslagen door het nieuws. Hij noemde het overtreden van "interne huisregels" reden voor het niet laten starten van de Deen, die de grote troef in handen had om de eindzege van de tour mee naar huis te nemen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de Rabo-ploeg gewoon aan de start van de 17e etappe zal verschijnen. De zeven overige renners, waaronder Michael Boogerd, Thomas Dekker, Bram de Groot en Pieter Weening hebben na een lange vergadering van afgelopen nacht besloten om gewoon de Tour de France uit te rijden.

Ook heeft de Franse politie het hotel onderzocht om te zien of er nog verdachten zaken te vinden zijn. Onder de agenten zou een agent zijn van de Franse anti-drugsbrigade.

Waar Rasmussen op dit moment verblijft is niet duidelijk. Hij heeft gisteravond al het hotel verlaten en is niet meer gesignaleerd.

Donderdagochtend heeft de directie van Rabobank besloten om al haar overgebleven renners een extra dopingcontrole te laten ondergaan. De sponsor wil hiermee aantonen dat de renners "schoon" zijn en dat waren ze.
Categorie:
Tag(s):