maandag, 24. september 2007 - 17:15

Alle Twentse politiemedewerkers gefinisht bij Dam tot damloop

Regio

Bijna 100 politiemedewerkers van de regiopolitie Twente haalden de finish van de 23e editie van de Dam tot Damloop welke zondag, plaatsvond. Het sfeervolle evenement trok in totaal 35.000 deelnemers! De Dam tot Damloop is hiermee al jaren het grootse hardloopevenement van Nederland. Honderdduizenden toeschouwers creëren een unieke sfeer langs de parcoursen over 10 engelse Mijl en 4 Engelse Mijl.

Bij de start van de 10 Engelse Mijl (de politiedeelnemers stonden in één startvak) herinnerde minister Guusje ter Horst ons nog maar eens aan de opmerking van Willem van Hanegem over de fitheid van de gemiddelde diender, of juist het totale gebrek er aan. Daar werd zondag definitief mee afgerekend. De deelnemers van de 4 Engelse Mijl werden weggeschoten door Erica Terpstra. Zij vertelde echter niet in het bezit te zijn van wapenvergunning.

Het publiek langs de route wist de inbreng van de politie te waarderen. De opvallende shirtjes (wit met feloranje striping) vielen danig op. Veel applaus, muziek, aanmoedigingen en verfrissende waterspuiten vormden een extra stimulans om door te gaan. Het Nederlands politieteam van de mannen werd tweede met maar 8 seconden verschil op de eerste plaats. Het vrouwenteam is eerste geworden met maar liefst 16 minuten verschil op de twee plaats!.

De hele loop stond voor de politie in het teken van Fit&Gezond. Dat bleek ook duidelijk uit het shirtje dat na afloop werd uitgereikt met de kreet: "Dam tot Damloop, I did it!".
Provincie:
Tag(s):