dinsdag, 24. juli 2007 - 21:54

Almere populair bij jongeren

Almere

Zowel jongeren die in Almere wonen als jongeren van elders blijken positief te zijn over de stad. Jongeren geven Almere gemiddeld een 7,2 als uitgaans-, winkel- en evenementenstad. Dit blijkt uit een onderzoek van Almere City Marketing naar aanleiding van het grote dancefestival Defqon 1 dat jaarlijks plaatsvindt. Het hoogste cijfer wordt gegeven aan Almere als winkelstad met een gemiddelde van een 7,5.

In totaal hebben 550 mensen meegewerkt aan het onderzoek. Deelnemers aan dit onderzoek maakten kans op vrijkaarten voor het uitverkochte dancefestival Defqon 1 dat 16 juni jl. plaatsvond op het Almeerderstrand. Van alle respondenten komt 47% niet uit Almere. Ongeveer 90% van de respondenten is tussen de 18 en 30 jaar. Almere wordt door buitenstaanders op het gebied van evenementen en uitgaan positiever beoordeeld dan door de Almeerders. Inwoners vinden Almere weer een geschiktere winkelstad.

Belangstellenden voor de Defqon1-kaarten gaan ook graag uit in Almere: 63% van de Almeerse jongeren gaf aan dat zij de week voorafgaand aan het onderzoek uitgeweest waren in Almere. Bij niet-Almeerders was dit 8% en ongeveer de helft van de niet-Almeerders is korter dan een jaar geleden nog uitgeweest in Almere. 24% is niet bekend met Almere als uitgaansstad.
Provincie:
Tag(s):