vrijdag, 11. mei 2007 - 16:09

Alonso eerste, Albers laatste op de vrijdag

De Spaanse fans hebben na de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje alle reden tot juichen. Hun favoriet Fernando Alonso parkeerde namelijk zijn McLaren op de eerste plek. De Spaanse wereldkampioen reed een 1:21.397 en daarmee was hij bijna drie tienden van een seconde sneller dan de man op de tweede plek, Renault-coureur Giancarlo Fisichella.

Renault stond vanochtend nog met twee man buiten de top tien. Maar na de middagsessie staan allebei de coureurs bij de beste drie, want ook Heikki Kovalainen reed een goede derde tijd. De snelste tijd van de tweede training kwam net als de tijd van vanochtend echter niet in de buurt van het ronderecord van 1:21.066, vorige week gereden door Red Bull Racing-coureur David Coulthard.

De eerste dag van dit Grand Prix-weekend is wel in het voordeel van McLaren beslist. Concurrent Ferrari kan of wil het tempo van de Engelse renstal nog niet pareren. In de eerste sessie reden Kimi Raikkonen en Felipe Massa de derde en vijfde tijd, nu staan ze zesde en vierde.

De meest opvallende naam in de top tien is die van Scott Speed. De Amerikaan voltooide het circuit van Barcelona in 1:22.617 en daarmee reed de Scuderia Toro Rosso-coureur de tiende tijd. Lange tijd stond hij zelfs tweede, maar hij kon mede door een foutje in bocht 8 die tijd niet meer verbeteren en hij zakte acht plaatsen terug.

Dan staat hij nog wel ver voor de Spyker-coureurs Adrian Sutil en Christijan Albers. De twee rijders van de Nederlandse renstal bezetten wederom de laatste twee plekken, met weer Sutil voor Albers. De Nederlander verbeterde zijn tijd van vanochtend wel aanzienlijk. De 1:23.736 is een verbetering van ruim zes tienden van een seconde.

De tweede sessie kende meer coureurs die even van de baan gingen dan de ochtendtraining. Heikki Kovalianen, Lewis Hamilton, Speed, Nick Heidfeld en Alexander Wurz gingen allen over de limiet. Ze konden wel allemaal hun weg vervolgen.
Categorie:
Tag(s):