vrijdag, 2. november 2007 - 13:28

Alonso heeft contract met McLaren ontbonden

Fernando Alonso heeft zijn contract met McLaren vandaag officieel laten ontbinden, dat melden Spaanse kranten. Inmiddels heeft zijn manager, Luis Garcia Abad, dit bevestigd. Alonso had nog een doorlopend contract tot en met 2009, maar beide partijen zijn na goed overleg uit elkaar gegaan. Dat betekent dat zowel Alonso als McLaren geen afkoopsom hoeft te betalen.

Vertegenwoordigers van de coureur en het team discussieerden al enkele dagen over de vraag of ze met elkaar door moesten gaan. Ondanks het doorlopende contract zijn Alonso en McLaren er niet uit gekomen om ook in 2008 met elkaar door te gaan. Zo komt er een einde aan de samenwerking die slechts één seizoen duurde. De Grand Prix van Hongarije zorgde voor een conflict tussen Alonso en teambaas Ron Dennis en die kloof is nooit meer gedicht.

Alonso over het einde aan zijn samenwerking met McLaren: “Als kleine jongen wilde ik altijd voor McLaren rijden, maar soms pakken dingen gewoon niet zo uit als je ze wel voor ogen had. Ik blijf McLaren een geweldig team vinden. We hebben inderdaad positieve en negatieve momenten beleefd, wat het nog uitdagender maakte voor mij, en het is geen geheim dat ik me nooit thuis heb gevoeld bij McLaren. Ik weet dat er veel is gespeculeerd over voorkeursbehandelingen binnen het team, maar ik heb altijd even veel kans gehad om te winnen.�

“De beslissing van vandaag biedt beide partijen de mogelijkheid om de concentratie te verleggen naar het volgende seizoen. Ik wens het team, Vodafone, Banco Santander, Mutua Madrilena en alle ander partners waarmee ik zeer hecht heb samengewerkt dit jaar het beste voor de toekomst.�

Nu de tweevoudig wereldkampioen vrij komt zullen de geruchten over zijn toekomst alleen maar toenemen. Zijn oude werkgever Renault wil de Spanjaard graag terug, alleen lijkt Alonso zelf niet erg positief tegenover een rentree bij de Franse renstal te staan. De 26-jarige coureur is met zijn hoofd bij Ferrari, maar dat team heeft al twee coureurs onder contract voor 2008. Daarom zou Alonso er voor kunnen kiezen om volgend seizoen bij een kleiner team, Williams of Red Bull Racing, door te brengen om in 2009 te verhuizen naar Maranello.
Categorie:
Tag(s):