zondag, 5. augustus 2007 - 12:15

Alonso teruggezet naar plaats zes, geen punten voor McLaren

Fernando Alonso heeft een straf gekregen wegens het ophouden van Lewis Hamilton. De Spanjaard stond lang stil in de pits zodat teamgenoot Lewis Hamilton niet zijn snelle ronde kon rijden, en op die manier de pole position wist te behalen.

Ron Dennis en de beide coureurs van McLaren moesten zich verantwoorden bij de stewards en de FIA. Daar werd besloten dat Fernando Alonso vijf plaatsen teruggezet zal worden op de start grid. Het radioverkeer tussen Alonso en McLaren is eveneens afgeluisterd. Daaruit is gebleken dat ook McLaren schuldig is bevonden.

Later werd ook besloten dat het team in de race geen constructeurs punten kan scoren. Na de race zullen alle behaalde kampioenschapspunten worden afgepakt. De coureurs mogen wel hun behaalde punten bij hun totaal bijschrijven.

McLaren heeft al besloten in hoger beroep te gaan. Dat kan echter pas na de race. Voor de startpositie van Alonso kan geen hoger beroep worden ingesteld. Dat betekent dat de Spanjaard hoe dan ook vanaf de zesde positie van start zal gaan. Lewis Hamilton start de Grand Prix van Hongarije vanaf pole position.
Categorie:
Tag(s):