dinsdag, 12. juni 2007 - 17:10

'Alsof een engeltje op je tong piest'

Amsterdam

Zaterdagavond was het zeer speciale restaurant 'De Aandacht' neergestreken op het Amsterdamse Museumplein. Het reizende restaurant, zonder muren maar met vier top koks, zorgde voor een avond vol biologische verwennerij. 'En dan niet van dat geitenwollen sokken eten dat vinden de mensen eng' aldus Andre Brouwer van Task Force Marktontwikkeling Biologische landbouw(TFMBL).

Op het menu stonden onder andere Harder uit de Waddenzee, een vis die door de visserij al meer dan 20 jaar niet aangeraakt is. Qua smaak lijkt hij op makreel, beetje zilt maar niet te vet en lekker stevig. Geroosterde artisjokhartjes en gegrilde groene asperges.

"Alsof er een engeltje op je tong piest, zulke mooie producten hebben geen sausje nodig" Top kok Caspar Bürgi (TV kok RTL) is helemaal weg van de kwaliteit en smaak biologische producten. Samen met top koks Cas Spijkers, Ben van Beurten en Eric van Veluwen heeft hij het menu voor De Aandacht samengesteld.

"Als de Nederlandse boer zich staande wil houden zal hij over moeten omschakelen op biologische teelt. De overheid wil deze omschakeling stimuleren omdat de kwaliteit van het grondwater in rap tempo achteruit gaat en de natuur steeds verder vervuild. Doelstelling is dat de Nederlandse landbouw voor 10 procent uit biologische boerderijen gaat bestaan. Om de biologische producten onder de aandacht te brengen moeten we wel van het 'geitenwollen sokken' imago af. Biologisch is lekker verantwoord en goed voor mens, milieu en dier", aldus Andre Brouwer (TFMBL).
Categorie:
Tag(s):