dinsdag, 7. augustus 2007 - 15:00

Alves keert woensdag terug in Heerenveen

Afonso Alves meldt zich woensdag bij sc Heerenveen. Dat maakte de club dinsdag bekend. De Braziliaanse goaltjesdief stapt morgen op het vliegtuig naar Nederland en wordt volgens zaakwaarnemer Roberto Tiburcio tegen de avond in Friesland verwacht.

Alves had zich volgens de afspraak vorige week donderdag, na zijn tweeweekse vakantie, weer in Friesland moeten melden, maar bleek spoorloos. Vervolgens staken geruchten de kop op dat Alves, in de belangstelling staande van enkele Europese topclubs, Heerenveen zou verlaten. De directie van de club laat echter weten dat ze er vanuit gaan dat Alves ook komend seizoen het pompeblêdentricot draagt.

"De afgelopen week stonden de media bol van de geruchten, maar we willen het echte verhaal liever uit de mond van Alves horen", aldus directeur Yme Kuiper op de website van de club. "Het is, met de deelname aan de Copa Amèrica, een lang en slopend seizoen voor Alves geweest. In Brazilië heeft hij volop in de schijnwerpers gestaan en was ook nog eens betrokken bij een auto-ongeluk. Hij had denk ik extra tijd nodig om van alle hectiek te bekomen, maar dat mag hij morgen zelf uitleggen."

Op een mogelijk vertrek van Lasse Nilsson naar Real Betis Sevilla, wat vanochtend door diverse media gemeld werd, wilde Kuiper niet ingaan. "Nogmaals, wij hebben geen behoefte om de geruchtenstroom te versterken."
Categorie:
Tag(s):