dinsdag, 4. september 2007 - 0:21

Alves komt Gouden Schoen niet ophalen

SC Heerenveen-speler Afonso Alves heeft maandagavond tijdens het voetbalgala niet de ‘Gouden Schoen’ in ontvangst genomen voor de beste speler van het seizoen 2006/07. De Braziliaanse spits had zich afgemeld, omdat hij 'geestelijk in de war' zou zijn.

Coach van de Friezen, Gertjan Verbeek sprak de aanwezigen toe. "Ik heb geen idee waar hij is", aldus de oefenmeester. "Jullie hadden hem volgens mij een mooie uitnodiging gestuurd, maar nu is hij er niet. Ik heb hem vanmorgen nog gezien en toen hebben we prima contact gehad. Ik snap niet waarom hij nu ontbreekt." Verbeek zei verder het gedrag van Alves niet goed te keuren, toch kan de oefenmeester zich wel verplaatsen in de speler. "Als mens heeft hij het nu heel moeilijk. Daar heb ik wel begrip voor."

De 'Zilveren Schoen' ging, net als vorig jaar, naar Philip Cocu. Heurelho Gomes nam namens zijn vriend Alex de 'Bronzen Schoen' in ontvangst. De verdediger van Chelsea kon niet aanwezig zijn. Ibrahim Affelay sleepte de award voor het 'Talent van het Jaar' binnen. De 21-jarige speler van PSV spendeert het geld dat hij ontvangt voor zijn uitverkiezing aan een Cruyff Court in Marokko.

Guus Hiddink ontving na Rinus Michels en Johan Cruyff de oeuvreprijs van de KNVB. De huidige bondscoach van Rusland kreeg de prijs vanwege zijn grote verdiensten in binnen- en buitenland voor het Nederlandse voetbal.

Tot slot werd Rens Blom verkozen tot beste scheidsrechter van 2007. De leidsman ontving de ‘Gouden Kaart’.
Categorie:
Tag(s):