zondag, 15. april 2007 - 17:17

Alves scoort drie maal voor winnend Heerenveen

Het duel tussen Willem II en Heerenveen begon meteen met een goede kans voor de thuisploeg. De gegeven bal op Poepon was echter iets te diep, anders had het vanaf de aftrap 1-0 gestaan. Na tien minuten kreeg Alves voor de bezoekers een mogelijkheid de score te openen, maar ook hij benutte de kans niet.

Daarna was het in de eerste helft toch vooral Willem II dat zich inspande, de Tricolores zetten meer druk naar voren. Veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op en de Friezen kregen langzamerhand weer wat meer grip op het duel. Met twee ploegen in evenwicht werd het verder een gezapige eerste helft.

De tweede helft begon gelukkig een stuk spectaculairder. Binnen drie minuten vielen drie goals te noteren. Alves opende in de 49e minuut de score, maar lang konden de Friezen niet van die voorsprong genieten. Amper uitgejubeld was de stand al weer gelijk. Cristiano tekende voor de 1-1. Maar de bezoekers raakten niet van slag, sterker: Alves flikte het kunstje terug en maakte de 1-2 een minuut na de gelijkmaker. In de 70e minuut maakte hij zijn derde en was het duel definitief gespeeld.

Door de overwinning gaat Heerenveen Feyenoord (dat verloor) voorbij op de ranglijst op basis van een beter doelsaldo.