donderdag, 20. september 2007 - 19:57

Alves terug in Heerenveen

Afonso Alves is eindelijk teruggekeerd in Nederland. Dat meldt sc Heerenveen op haar website. Of de soap rond de Braziliaanse topschutter nu helemaal voorbij is, is nog maar de vraag. Vrijdagochtend gaan de spits en de clubleiding voor de zoveelste keer met elkaar rond de tafel zitten.

Alves had eigenlijk vorige week donderdag terug moeten keren in Heerenveen. Hij speelde midweeks een interland met Brazilië in Amerika en zou daarna direct terugvliegen. In plaats daarvan vloog hij naar Brazilië. Volgens zijn vriendin zou Alves dinsdag naar Nederland komen, maar dat werd dus twee dagen later.

Het is nog niet duidelijk welke maatregelen Heerenveen gaat nemen. ,,Er kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan", meldt de club. Pas na het gesprek van vrijdag zal er meer duidelijk worden.

Alves is teleurgesteld over het feit dat Heerenveen hem vlak voor de transferdeadline niet liet vertrekken naar AZ. Ook daarvóór bleef hij al meerdere malen weg bij trainingen. Bij de Friese club zijn ze er van overtuigd dat het gedrag van de topscorer wordt beïnvloed door zijn zaakwaarnemers.

Trainer Gertjan Verbeek weigerde zich duidelijk uit te spreken in de 'zaak-Alves'. "Ik heb het naar mijn zin als Alves er wel is, maar ook als hij er niet is. En als hij er wel is, zet hij zich volledig in." Donderdagavond speelt Heerenveen voor de UEFA Cup thuis tegen Helsingborgs IF.
Categorie:
Tag(s):