dinsdag, 18. september 2007 - 16:29

Ambtenaren Sittard-Geleen doen vrijwilligerswerk

Sittard-Geleen

Ambtenaren en bestuurders van de gemeente Sittard-Geleen gaan op hun personeelsdag op vrijdag 21 september vrijwilligerswerk doen. Bij enkele tientallen organisaties en instellingen in de stad komen vrijdagmorgen medewerkers van de gemeente langs om werkzaamheden te verrichten.

De afgelopen jaren werd de personeelsdag ingevuld met sporten. Nu wordt – met het motto ‘Het stadhuis uit- de stad in’ – een halve dag maatschappelijk vrijwilligerswerk verricht. ,,Dit is een mooie manier om in de praktijk actief mee te maken waarover we in het stadhuis dagelijks praten,� zegt burgemeester Sjraar Cox die vrijdag in de gezondheidszorg actief is. Wethouder Pieter Meekels (personeel en organisatie) gaat helpen in het basisonderwijs. “Wij willen laten zien hoeveel hart wij hebben voor onze stad. Ik ben er trots op dat zoveel mensen zich vrijdagmorgen inzetten voor de gemeenschap.�

In totaal doen ruim 300 mensen mee aan de actie. Zij gaan klussen doen zoals het assisteren van leerkrachten op basisscholen, het begeleiden van bewoners bij zorginstellingen en onderhoudswerk in natuur en landschap. De vrijwilligers zijn te herkennen aan een T-shirt in “gemeentegroen�.

Bijna alle locaties van de gemeente Sittard-Geleen zijn op vrijdag 21 september gesloten voor publiek. Aangifte van geboorte of overlijden kan die dag uitsluitend in de stadswinkel Sittard, tussen 10.00 en 12.00 uur. De milieuparken zijn wel gewoon geopend.
Provincie:
Tag(s):