vrijdag, 7. december 2007 - 14:33

Ambulance-medewerkers gewond geraakt op A-16

Dordrecht

Bij een aanrijding op de autosnelweg A16 naar Rotterdam ter hoogte van Dordrecht zijn in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.00 uur twee ambulancebroeders uit Zwijndrecht en Papendrecht licht gewond geraakt. Zij behandelden daar de lichtgewonde 25-jarige automobilist uit Rotterdam die om 01.30 uur door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen de vangrail was gebotst. Bij dit ongeval waren ter beveiliging ook twee agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) aanwezig.

Op het moment dat de ambulancebroeders de bestuurder in de ziekenwagen behandelden reed een 31-jarige automobilist uit Breda met zijn personenauto tegen de KLPD-politieauto en vervolgens tegen de ambulance. De ambulancebroeders raakten lichtgewond en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Ook de patiënt liep bovenop zijn eerder verwondingen nog licht letsel op. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De agenten van het KLPD bleven ongedeerd, maar waren hevig geschrokken. Zij werden opgevangen op het districtsbureau van de Politie Zuid-Holland-Zuid in Dordrecht.
De oorzaak van de tweede aanrijding met de politieauto en de ambulance is nog in onbekend. De verkeersongevalspecialisten van de regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doen onderzoek. Rijden onder invloed wordt niet uitgesloten.
De A16 werd van 02.00 tot 03.15 uur geheel afgesloten. Verkeer richting Rotterdam werd omgeleid via de N3. Om kwart over drie werd de snelweg gedeeltelijk vrijgegeven. Zowel de personenauto van het eerste ongeval en de auto van de Bredase bestuurder, als de voertuigen van de politie en ambulancedienst zijn weggetakeld.
Provincie:
Tag(s):