maandag, 27. augustus 2007 - 16:36

American Congress bezoekt gemeente

Werkendam

Een delegatie van acht leden van het ‘American Congress’ heeft afgelopen vrijdag 24 augustus een werkbezoek gebracht aan de Noordwaard. In het Biesboschmuseum werden de congresleden en de meereizende medewerkers van de Amerikaanse ambassade ontvangen door burgemeester Hellegers en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat. De Amerikaanse congresleden kregen uitleg over de ontpoldering van de Noordwaard. Daarna hebben zij per bus een rondrit door het gebied gemaakt.

De congresleden zijn allen lid van de ‘Subcommittee Water and Energy’ van het Amerikaans Congres. Het werkbezoek maakte onderdeel uit van een vierdaagse reis, waarin zij behalve Nederland ook IJsland en Oekraïne hebben bezocht. Hun verblijf in ons land stond in het teken van bescherming tegen het water. Vrijdagochtend hebben zij een bezoek gebracht aan de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg, het sluitstuk van de Deltawerken.

’s Middags stond het programma ‘Ruimte voor de Rivier’ op de agenda. Het doel van dat programma is niet om water tegen te houden, zoals bij de Deltawerken, maar juist om het meer ruimte te geven. De ontpoldering van de Noordwaard is één van de eerste én grootste projecten binnen Ruimte voor de Rivier.

Tijdens hun bezoek in IJsland hebben de congresleden zich laten informeren over duurzame energieprojecten, waarbij gebruik wordt gemaakt van het warme water uit de bekende geisers. In Oekraïne hebben zij de kerncentrale van Tsjernobyl bezocht.
Provincie:
Tag(s):